وبلاگ

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن
4.5/5 - (6 امتیاز)

درخت چای چیست؟

گیاه درخت چای با نام علمی Alternifolia Melaleuca و از خانواده “مورد” است. درخت چای، درختی کوچک به ارتفاع حدود 6 متر، با تاجی انبوه، پوستی کاغذی و به رنگ مایل به سفید است.
گل‌های این گیاه کرکی، به رنگ مایل به سفید و با دوره رشد کوتاه هستند و برگ‌ها به شکل نوک تیز، به طول 10 تا 35 میلی‌متر و پهنای یک میلیمتر، صاف و بدون کرک هستند.
این برگ‌ها بسیار معطر هستند و سرشار از روغنی هستند که از خواص درمانی گسترده‌ای برخوردار است و به عصاره درخت چای معروف است. روغن و اسانس استخراج شده از گیاه، به صورت مایعی بی‌رنگ تا زرد رنگ، دارای بوی تند و معطر و مشابه اوکالیپتوس است و در آب، غیر محلول و در الکل، محلول است.

از عصاره درخت چای برای  درمان مشکلات پوستی، مو وناخن استفاده میشود. این روغن کاملا سالم و هزینه آن کاملا مقرون به صرفه است.
درخت ملالوکا آلترنیفولیا به‌نام درخت چای هم شناخته شده‌ است، که روغن آن از برگه های این گیاه بدست می آید ولی نباید آن را با گیاهی که از برگ‌های آن برای تهیه چای سیاه یا سبز استفاده می‌شوند اشتباه گرفت.

 

تاریخچه درخت چای

این درخت کوچک اصالتا استرالیایی است که در کوینزلند و نیو ویلز جنوبی استرالیا رشد می‌کند. و جزء درختان همیشه سبز است.
از زمانهای گذشته مردم استرالیا قرن‌ها از روغن درخت چای به‌عنوان درمان سنتی استفاده می‌کردند. این افراد برگ‌های درخت چای را له می‌کردند تا روغن آن را بگیرند. این روغن برای درمان سرفه و سرماخوردگی استفاده می‌شد. یا اینکه آن را مستقیما روی پوست می‌گذاشتند تا زخم‌ها را با آن درمان کنند.

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن

امروزه عصاره این گیاه هم به صورت خالص و هم بصورت ناخالص در بازار یافت میشود. که روغن ناخالص آن بیشتر برای کرم موضعی و پوستی استفاده میشود.

عصاره درخت چای حاوی مواد مختلفی است. که قادر است برخی باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها را ازبین ببرد. همچنین می‌تواند فعالیت گلبول‌های سفید خون را افزایش دهد. این افزایش کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانید با میکروب‌ها مبارزه کنید.

این خواص میکروب‌زدایی باعث می‌شود روغن درخت چای درمانِ طبیعیِ ارزشمندی برای درمان مشکلات قارچی و باکتریایی پوست باشد. این روغن از عفونت جلوگیری می‌کند و در درمان پوست مؤثر است.

خواص روغن درخت چای

روغن درخت چای در عفونت هایی مثل آکنه، عفونت های قارچی ناخن، شپش، گال، بیماری های پای ورزشکاران و همچنین برای دندان درد، عفونت دهان و بینی، گلودرد و برای عفونت گوش مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی افراد عصاره آن را برای درمان سرفه، گرفتگی برونش و التهابات ریه، به وان حمام اضافه می کنند. مواد شیمیایی در این روغن قارچ ها و باکتری ها را از بین می برد و واکنش های آلرژیک پوست را کاهش می دهد.

همچنین به عنوان یک ضدعفونی کننده موضعی برای بریدگی ها و خراشیدگی ها، سوختگی ها، جای نیش و گزیدگی حشرات، جوش ها، تبخال های تکرار شونده استفاده می شود.
همچنین محصولاتی مانند صابون، شامپو، خمیردندان، پماد لب، کرم موضعی (برای پوست) و اسانس به منظور مراقبت از پوست در بازار وجود دارد.

 

1. ضد عفونی کننده
تحقیقات نشان می‌دهند این روغن چند نوع باکتری و ویروس بیماری‌زا را ازبین می‌برد. این باکتری‌ها و ویروس‌ها شامل ای-کولای، اس- پنومونیه و اچ- آنفلوآنزا می‌شوند.

به‌علاوه، تحقیقی نیز چندین نوع شوینده‌ی دست را بررسی کرده است. طبق نتیجه‌ی این تحقیق مایعاتی که حاوی روغن درخت چای هستند، تأثیر بیشتری در مبارزه با ای-کولای دارند.
می‌توانید از روغن درخت چای برای ضدعفونی کردن دست‌های خود استفاده کنید. این روغن میکروب‌های سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری‌ها را ازبین می‌برد.

تهیه ضدعفونی کننده طبیعی:
5 تا 10 قطره اسانس اسطوخدوس
30 قطره روغن درخت چای با غلظت نیم‌درصد
1 قاشق‌ غذاخوری عصاره‌ی فندق
250 گرم ژل 100 درصد خالص آلوئه‌ورا
یک‌چهارم قاشق چای‌خوری روغن ویتامین E

پس از آماده کردن مواد لازم اسانس‌ها و روغن را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. اسانس فندق را هم به آن اضافه کنید. همه‌ی این مواد را با ژل آلوئه‌ورا ترکیب و خوب مخلوط کنید. قبل از هر بار استفاده کمی تکان دهید.

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن

2. پاک‌کننده‌ی همه‌کاره
یکی دیگر ا خواص عصاره این گیاه پاک کننده کاملا طبیعی است که میتوان از آن برای تمیز کردن سطوح مختلف استفاده کرد. همچنین این محلول مواد شیمیایی مضر ندارد که بر روی سطوح بماند و عوارضی داشته باشد.
شما میتوانید پاک کننده طبیعی در منزل خود درست کنید. برای اینکار  فقط کافی است تا کمی روغن درخت  چای را با کمی آب و سرکه سیب مخلوط کرده و نکان بدهبد تا محلول مخلوط شود و از آن استفاده کنید.

 

3. بهبود زخم
تحقیقات نشان داده‌اند روغن درخت چای به کاهش التهاب کمک می‌کند. این ماده همچنین فعالیت گلبول‌های سفید را افزایش می‌دهد. گلبول‌های سفید در فرایند التیام زخم بسیار مفید هستند.

هر بار که پانسمان زخم را عوض می‌کنید، می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را روی پانسمان بریزید.

 

4. دورکننده‌ی حشرات
براسا تحقیقاتی که پژوهشگرانانجام داده اند به این نتیجه رسیده‌اند، گاوهایی که از روغن درخت چای استفاده کرده‌اند، تا 24 ساعت بعد 61 درصد نسبت به گاوهای دیگر، حشرات کمتری در اطراف خود داشتند.

به‌علاوه، تحقیق آزمایشگاهی دیگری نشان داده روغن درخت چای بیشتر از DEET توانایی دفع حشرات را دارد. DEET یکی از مهم‌ترین مواد تشکیل‌دهنده‌ی دفع‌کننده‌های حشرات صنعتی است.

روغن درخت چای می‌تواند حشرات را دفع کند یا آنها را ازبین ببرد. در برخی موارد این ماده حتی به‌اندازه‌ی حشره‌کش‌ها یا دفع‌کننده‌های حشرات صنعتی مؤثرتر است.

 

5. کنترل شوره‌ی سر
شوره‌ی سر تکه‌های کوچکی از پوست سفید سر هستند که از پوست جدا شده‌اند. شوره‌سر خطرناک نیست، ولی می‌تواند باعث ناراحتی یا خجالت فرد شود.

براساس تحقیقی که صورت گرفته تعدادی از افراد شرکت‌کننده از شامپوی حاوی روغن درخت چای استفاده کردند. شوره‌ی سر این افراد تا 40 درصد بهبود پیدا کرد. به‌علاوه این افراد گزارش کردند که شدت شوره، خارش سر و چربی موی آنها هم کاهش پیدا کرده‌ است.

برای کاهش دادن شوره‌ی سر می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را به کمی شامپو اضافه کنید. بعد موهای خود را با آن بشویید.

 

6. دهان‌شویه‌ی طبیعی
یکی دیگر ا فواید روغن درخت چای از بین بردن میکروب هایی است که باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می‌شوند.

همچنین از کلرهگزیدین برای مبارزه با باکتری‌های ایجاد‌کننده پلاک دندان مؤثرتر است. کلرهگزیدین یکی از دهان‌شویه‌ها و ضدعفونی‌کننده‌های معمول است؛ و البته، طعم روغن درخت چای بهتر از دهان‌شویه‌های صنعتی است.

می‌توانید دهان‌شویه طبیعی خودتان را درست کنید. فقط یک قطره روغن درخت چای را به یک لیوان آب گرم اضافه و بعد کاملا آن را ترکیب کنید. برای حدودا 30 ثانیه آن را در دهان خود بچرخانید. قورت دادن این محلول ممکن است باعث مسموم شدن شما شود.

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن

7. ضد عفونی کننده زخم
گاهی‌اوقات پوست به‌خاطر آسیب زخمی می‌شود. میکروب‌ها می‌توانند از این زخم وارد جریان خون شوند. این مسئله ممکن است به عفونت منجر شود.

عصاره درخت چای برای ضدعفونی کردن زخم‌ها و خراش‌های جزئی مفید است. این روغن باکتری‌های اس – اورئوس و سایر باکتری‌ها را ازبین می‌برد. این باکتری‌ها می‌توانند در زخم‌های باز باعث عفونت شوند.

برای جلوگیری از عفونت زخم میتوانید یک قطره روغن درخت چای را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل ترکیب کنید و بر روی زخم بمالید و محل زخم را پانسمان کنید.

 

8. ازبین بردن جوش صورت
روغن درخت چای برای مبارزه با جوش صورت بسیار مؤثر است. دانشمندان در چندین تحقیق به این نتیجه رسیده‌اند که این روغن مقدار و شدت جوش‌های صورت را کاهش می‌دهد.

استفاده از ژل درخت چای 5 درصد روی جوش‌های صورت می‌تواند تا سه برابر تعداد جوش‌ها را کاهش دهد.

ژل‌های ضدجوش حاوی روغن درخت چای را می‌توانید از داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های طب سنتی خریداری کنید، ولی می‌توانید داروی ضدجوش صورت خودتان را هم درست کنید. برای این کار آب و روغن درخت چای را به‌نسبت 9 به 1 ترکیب کنید. یکی دو بار در روز این محلول را با استفاده از گوش‌پاک‌کن به جوش‌های روی صورت‌تان بمالید.

 

9. بهبود التهاب پوست
روغن درخت چای می‌تواند پوست ملتهب را بهبود ببخشد. یکی از معمول‌ترین انواع مشکل پوستی درماتیت تماسی نام دارد. این بیماری به‌خاطر تماس پوست با مواد آلرژی‌زا ایجاد می‌شود. یکی از این مواد آلرژی‌زا نیکل است. در تماس این مواد آلرژی‌زا بودن باعث سرخی، خارش و گاهی‌اوقات درد پوست می‌شود.

عصاره درخت چای تا 40 درصد علائم این بیماری را ازبین می‌برد. این میزان خیلی بیشتر از درمان‌های معمول درماتیت تماسی است.

این روغن سرخی، خارش و تورم را کاهش می‌دهد. وقتی پوست درمعرض بزاق حشرات قرار می‌گیرد، ماده‌ای به‌نام هیستامین ترشح می‌کند. هیستامین باعث قرمزی و تورم پوست می‌شود.

استفاده از ترکیبی از روغن درخت چای می‌تواند التهاب پوست را ازبین ببرد. این التهاب معمولا به‌خاطر درماتیت تماسی یا نیش حشرات به‌وجود آمده‌ است.

 

عصاره درخت چای همچنین باعث درمان مشکلات زیر نیز میشود:
همورویید
زخم های سرد (تبخال لب)
شپش
عفونت استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA)
واکنش های آلرژیک پوستی به نیکل
کرم مهاجم مژه
عفونت مخمری دهان و حلق
عفونت واژینال
گال
کرم حلقه ای
گلو درد
سرفه
درمان خلط

عصاره درخت چای و نکاتی درمورد آن

مضرات روغن درخت چای

معمولا این روغن برای اکثر افرادی که آن را روی پوست خود می مالند، بی خطر است، اما گاهی می تواند موجب تورم و تحریکات پوستی شود. برای افراد مبتلا به آکنه گاهی اوقات موجب خشکی پوست، خارش، سوزش، التهاب و قرمزی می شود.
مصرف محصولاتی که دارای روغن درخت چای به همراه روغن اسطوخودوس هستند ممکن است برای پسران جوان نابالغ خطرناک باشد. این مواد دارای عوارض هورمونی است که موجب اختلال در هورمون های معمول بدن پسران می شود. بی خطری مصرف این مواد برای دختران جوان هنوز شناخته نشده است.

مصرف خوراکی این روغن به احتمال زیاد خطرناک است. روغن درخت چای را نخورید. به عنوان یک قانون هرگز عصاره های روغنی رقیق نشده را به صورت خوراکی مصرف نکنید تا دچار عوارض شدید احتمالی آن نشوید. مصرف خوراکی این روغن موجب گیجی، ناتوانی در راه رفتن، از دست دادن تعادل، بثورات جلدی و کما می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *