عرق نعنا و خواص دارویی آن
عرق نعنا خواص درمانی فراوانی دارد ولی از مشهورترین درمان های آن رفع نفخ معده و هضم غذا است. این عرق سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزم، پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، ویتامینهای مختلف، آهن و… است .این عرق هم مانند سایر عرق ها مانند عرق گلاب، طارونه، نسترن، رازیانه و …دارای خواص مختلفی برای بدن دارد و در درمان انواع بیماریها موثر عمل میکند همچنین عرق گیاهی نعناع برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مفید می باشدکه مشهورترین آن درمان نفخ معده، در ادامه با تمام خواص عرق نعناع آشنا خواهید شد
گیاه شناسی نعنا
نعنا یا (به عربی: نعناع) (نام علمی: Mentha) گیاهی علفی از خانواده نعناسانان رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ می باشد. این گیاه از لحاظ ظاهر و خواص مانند گیاه پونه است با این تفاوت که برگ های نعنا بوی ملایم تر و کرک کمتری دارد. ساقههای نعنا مستقیم و به صورت زیرزمینی و چهارگوش می باشد با ریشه های هوایی، که به به طور معمول در سراسر جهان کشت میشود .نعنا از پرکاربردترین گیاهان دارویی محسوب می شود. این گیاه را بیشتر به واسطه خاصیت خنک کنندگی اش معروف است.
ارزش غذایی عرق نعنا
نعنا حاوی مقادیر بسیاری از مواد معدنی همچون کالری، آهن، منگنز و فولات ،فیبر، ویتامین است. این گیاه همچنین منبع بسیار غنی از انواع آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C می باشد . اگر چه این گیاه به مقدار کم استفاده می شود ولی نباید از مواد مغذی آن چشم پوشی کرد.
ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم گیاه نعناع
- انرژی: ۴۴ کیلوکالری
- کربوهیدرات: ۸/۴۱ گرم
- چربی: ۰/۷۳ گرم
- پروتئین: ۳/۲۹ گرم
- آهن: ۱۱/۸۷ میلی گرم
- منگنز: ۱/۱۱۸ میلی گرم
- مس: ۰/۲۴۰ میلی گرم
- پتاسیم: ۴۵۸ میلی گرم
- ریبوفلاوین: ۰/۱۷۵ میلی گرم
- پیریدوکسین: ۰/۱۵۸ میلی گرم
- ویتامین C: ۱۳/۳ میلی گرم
- کلسترول: ۰ میلی گرم
- پانتوتنیک اسید(ویتامین B5): ۰/۰۶۱ میلی گرم
- ویتامین B6: ۰/۰۴۱ میلی گرم
- فولات ( ویتامین B9): ۳ میکروگرم